هرگاه که یک پیج یا پست رو از سایتتون پاک میکنین، یک یا چند URL رو نیز حذب می کنین. آن آدرس URL قدیمی ، زمانی که بازدید بشه، خطای ‘404 not found’ رو نشون میده، که نکته خوبی برای گوگل و کاربرهای شما نیست. خب آیا شما به دنبال چنین اشتباهی هستین؟ شما میتونین اون صفحه پاک شده رو به صفحه دیگری ریدایرکت کنین. و یا اگر میخواین به طور کلی اون پیج رو از سایت پاک کنین، خطای 410 میتونه ایده بهتری باشه. در اینجا گزینه های روی میز و نحوه اجراسازی اونا رو بهتون میگیم.چگونه یک صفحه از سایت را حذف کنیم!
میدونستین پلاگین Yoast SEO Premiumیک مدیر ریدایرکت داره که پست های پاک شده رو به سرعت ریدایرکت میکنه! امتحانش کنین.
اولین کاری که باید انجام بدین، اینه که ببینین اون محتوی حذف شده در جای دیگری از سایتتون هست یا خیر! به این فکر کنید: که آیا اگر من روی پیجی از سایت شما کلیک کردم، صفحه دیگری با اطلاعات مورد نظر من در سایت شما هست یا خیر. اگر جواب مثبت هستش، شما میتونین پیج پاک شده رو به پیج جایگزین تغییر مسیر بدین یا ریدایرکت کنین.
به طور کلی بهتره حتی اگه پیج بازدید کننده های کمی داره، در صورت حذف به پیجی دیگر ریدایرکت بشه. چرا که بدترین اتفاق برای سایت اینه که کاربر به پیج “content not found” برخورد کنه.
ریدایرکت انواع مختلفی داره ولی 301 redirect یک تغییر مسیر پایدار هستش و این همون چیزی که شما وقتی پیجی رو حذف می کنین باید برای ریدایرکت دادن ازش استفاده کنین. استفاده از ریدایرکت 310 باعث میشه گوکل و موتورهای جستجو، ارزش URL قدیمی رو به URL جدید ریدایرکت شده بدن.
اگر هیچ پیج جایگزینی با آن اطلاعات در سایتتون ندارین، باید از خودتون بپرسین، بهتره پاکش کنم، یا نگهش دارم و بهبودش بدم. ولی اگه مطمئن هستین، میخواین حذفش کنین از هدر ‘410 content deleted’ استفاده کنین.
تفاوت بین هدر 404 و 410 ساده هستش. 404 یعنی محتوا پیدا نشد، و 410 یعنی محتوی حذف شده . اگر یک آدرس Url به 410 بره، گوگل میفهمه که شما به یه منظوری یک پیجی رو پاک کردین و باید هر چه زودتر اون ادرس URL رو از ایندکس هاش حذف کنه.
پلاگین Yoast SEO Premium برای وردپرس یک ماژول ریدایرکت داره که توسط اون میتونین هدر 410 رو تنظیم کنین. redirects manager یک ابزار عالی برای کار با ریدایرکت هستش، به طور خودکار از شما میپرسه میخواین با URL حذف شده چکار کنین. میخواین حذفش کنین یا تغییرش بدین. شما میتونین هر نوع ریدایرکت رو تنظیم کنین و حتی به گوگل سرچ کنسول وصل میشه، بنابراین میتونین مستقیما خطاها رو از وردپرس پاک کنین. مشکل هدر 410 اینه که ساپورت گوگل ناقص انجام میشه.
نظرات :