یادگیری بازاریابی بهتر از رقبا شما رو قادر میسازد تا در انجام آن بهتر عمل کنید. یک روند تحقیقاتی قوی در بازار به شما کمک میکنه تا درباره مخاطب بیشتر بدانید، نیازهاشون رو بشناسید، و بهتر به اونا خدمات رسانی کنید. با این نگرش ها شما میتونین استراتژی های بازاریابی خود رو بهبود ببخشین و از رقبایی که مخاطب را نمیشناسد جلو بزنین. چگونه در تحقیق بازار از رقبا پیشی بگیریم؟
در ادامه این مطلب به چگونگی تحقیقات بازار در یک روند سه مرحله ای میپردازیم. همچنین شامل سایت ها و ابزارهایی میشه که به شما کمک میکنه داده های به دردر بخور مربوط به مشتریان در طول تحقیقات رو جمع آوری کنین.
بازاریابان در طول روند تحقیق بازار ، داده هایی جمع اوری می کنند و مخاطبان و بازار هدف رو تحلیل می کنند.
مراحل زیر در تحقیق بازار به شما کمک میکنه تا مخاطب خود را بشناسید و نیازهاشون رو دنبال کنید:
مرحله اول در چگونگی انجام تحقیق بازار ، تعیین مسائل، مشکلات و نگرانی های مخاطب مورد نظر در بازار کار شماست.
به طور مثال بازار نوشابه در چند سال گذشته سقوط کرده چون آمریکایی ها جایگزین سالم تری برایش پیدا کردند. شرکت های نوشابه میتونن تحقیق بازار انجام بدن تا بفهمن ریشه این مشکل کجاست و استراتژی های بازاریابی خود را برای سرمایه گذاری روی مشتریان بهبود ببخشند. در فرایند تحقیق بازار ممکنه بفهمند که مشتریان ترجیح میدهند بطری های کوچک تری بخرند که البته برای شرکت هم سودمند تر است. فهمیدن این خواسته مشتری که به جای بسته بطری ها و سایزهای یک لیتری، قوطی های کوچک تر رو ترجیح میدهند، به آنها کمک میکند تا محصول خود را طبق این میل مردم تغییر دهند.
وقتی یک سوال شفاف وجود داره که میخواین بهش پاسخ بدین، مرحله بعدی انتخاب روش برای انجام تحقیق بازاریابی هستش. اگرچه در دوران مرد عنکبوتی به مصاحبه های گروهی لازم بوده ولی در دوران مدرن جمع اوری داده ها درباره مسئله مورد نظر شما آسون تره.
باید به سه منبع داده اصلی دسترسی داشته باشین:
داده های شخص اول: این داده هاییست که درباره مشتری و کسب و کار خود جمع آوری می کنید.
داده های شخص دوم: این داده هاییست که یک برند دیگر درباره مشتری و کسب و کار خود جمع اوری کرده که برای آن ها داده های شخص اول به شمار میرود.
داده های شخص سوم: این داده هاییست که برای خرید توسط شرکت ها و سایر جمع کننده های داده ها در دسترس هستش. که البته ضرورتا درباره مشتری ها و برند خودشان نیست. انها این داده ها را از جاهای دیگر میخرند به این منظور که دوباره بفروشند.
نمونه ای از یک شرکت که از داده های شخص دوم استفاده می کنه ، یک شرکت ساعت سازی هستش که روی مشتریان یک شرکت قایقرانی مطالعه داشته. این دو شرکت اطلاعات یکسان دارند ولی در رقابت با هم نیستند. اگر شرکت ساعت بخواهد از فروش ویژه برخوردار باشد باید از منابع دیگر استفاده کند.
در ادامه این پست به این مسئله میپردازیم که چگونه میتوان تحقیقات بازار رو انجام داد به گونه ایکه به جمع اوری داده مربوط بشه:
مرحله آخر انجام تحقیق بازار اقدام بر اساس آن چیزیست که تا بحال آموختیم. روند داده ها رو در نظر بگیرین و عادات مشتری رو شناسایی کنین و راه هایی برای تنظیم پیشنهادات و موقعیت های بازار پیدا کنین.
به طور مثال تحقیقی رو در نظر بگیرین که زوج های جوان قبل از ازدواج با هم زندگی می کنند. در نتیجه افراد کمتری در مراسم عروسی هدیه میخوان و به لوازم خانگی مثل فر و کباب پز نیازی ندارند. در پاسخ به روند مشتری و تحقیق بازار ، بیشتر عروسی ها با ماه عسل انجام میشه. بنابراین هتل ها و خطوط هوایی بیشتری خدمات رو به این زوجهای جوان میتونن ارائه کنن.
جمع آوری داده یکی از مهمترین بخش های تحقیق بازار هستش. پس همانطور که در حال یادگیری چگونگی تحقیق بازار هستین، بر روی این فرایند هم تمرکز کنین.
توجه داشته باشین که جمع آوری داده برای هر شرکت متفاوت هستش. شرکت شما ممکنه به اندازه بزرگ نباشه که بتونه داده های شخص اول رو جمع کنه و بنابراین باید به داده های شخص دوم و سوم اکتفا کنه. و با توجه به اهداف بازاریابی شما ، برخی از تاکتیک های بازاریابی بهتر از بقیه جواب میدن. این گزینه ها رو امتحان کنین تا روش های مختلفی برای انجام تحقیق بازار آنلاین کشف کنید و بفهمین برای بازار شما کدامیک بهتر جواب میده.
یکی از رایج ترین ابزار که شرکت ها برای تحلیل مخاطب استفاده میکنند ، انجام تحقیق نظر سنجی هستش. بیشتر پلتفرم های نرم افزاری نظر سنجی رایگان و ارزان هستن. چه بخواهید یک یا چند سوال بپرسین و یا یک نظر سنجی طولانی انجام بدین این نرم افزارها به شما کمک میکنن تا داده های شخص اول رو در چند روز جمع آوری کنین.
ابزاری مثل گوگل انالتیک بدون ایجاد مزاحمت برای مشتری، انجام تحقیق بازار انلاین رو ممکن میسازه. از طریق ابزار web analytics برخی از گزینه های موجود رو بررسی کنین که به شما امکان میده تا بر میزان تعامل بازدیدکننده با وبسایت و رفتار مشتری نظارت داشته باشین. شما از این اطلاعات برای تصمیم گیری بر اساس علایق مشتری میتونین استفاده کنین.
گوگل آنالتیک به شما کمک میکنه تا در مورد رفتار مشتری و اقدامات آنلاین انها اطلاعاتی بدست بیارین. برای شناختن هر چه بیشتر بازدید کنندگان وبسایت خود از ابزار Site Overview الکسا استفاده کنین. آدرس سایت خود را وارد کنین تا اطلاعات دموگرافیک بازدیدکنندگان رو ببینین. این داده ها به شما کمک میکنه اطلاعاتی درباره سطح تحصیلات مخاطب، درآمد، سن، و جنسیتش پیدا کنین.
ابزار الکسا همچنین به شما کمک میکنه تا نگرشی درباره علایق مخاطب بدست بیارین. با استفاده از Audience Overlap Tool، میتوانید بفهمید مخاطب شما از چه وبسایت های دیگری زیاد استفاده می کند. ادرس سایت رو وارد کنین. گزارش یک نقشه بصری از سایت های دیگری با مشتری مشترک رو ارائه میکنه. با استفاده از این اطلاعات میتونین بفهمین چه علایق دیگری دارند.
نظرات :